C-Date recension

C-Date - Recension (2023): Är C-Date en bedrĂ€geri?

I det hÀr inlÀgget tÀnker jag recensera dejtingsajten C-Date som man ofta ser pÄ nÀtet. Jag skapade ett konto dÀr jag presenterade mig som en man som söker efter kvinnor (eftersom mÄlgruppen Àr mÀn) och undersökte vad sajten hade att erbjuda. Nedanför kommer en utförlig recension av C-Date.

C-date Sverige

C-Date - Summering

OmdömeOmdöme 1
MĂ„lgruppSexuella kontakter
Lanserad2008
Gratis versionJa
Har appJa

Fördelar 👍

  • Gott utformade
  • LĂ€tt att anvĂ€nda

Nackdelar 👎

  • Att avsluta ett abonnemang kan vara en svĂ„r process
  • MĂ„nga falska konton
  • DĂ„liga omdömen
  • FĂ„ antal personer som anvĂ€nder det
  • Kostsamt


C-Date Àr en dejtingsida med sÀte i Luxemburg som sysslar med "casual dating" eller sexdating. Trots att sajten har nÄgra anvÀndare i Sverige, finns det misstanke om att mÄnga av dem Àr fejkade. Det finns massor av negativa recensioner om C-Date, om allt frÄn svÄrigheter med att avsluta abonnemang till att anvÀndarna inte Àr riktiga. SVT har Àven skrivit om sajten. Om du ÀndÄ vill prova C-Date, skulle det dock vara klokt att hÄlla i Ätanke att du med stor sannolikhet slösar bort bÄde tid och pengar.


1. Registrering

Att skapa ett konto pÄ C-Date Àr en lÀtt process. Registreringen tar bara nÄgra minuter, och de enda uppgifterna som krÀvs Àr lite information om dig sjÀlv, vad du letar efter och ditt utseende:

C-Date registrering

För att registrera dig behöver du bara en mailadress. Processen tar ungefÀr tre minuter.

C-date registrering utseende

Efter att jag hade skapat ett konto pÄ C-Date (som man) tog jag mig till startsidan:

C-Date startsidan

2. Pris

Att anmÀla sig till C-Date Àr helt kostnadsfritt. Men med gratismedlemskapet Àr du mycket begrÀnsad. Du kan inte kommunicera med andra medlemmar och du kan inte se deras fullstÀndiga profiler. Om du vill ha full tillgÄng mÄste du betala för ett premium-medlemskap, vilket kommer med en viss kostnad:

C-date priser

Kostnaderna för ett överlÀgset medlemskap för mÀn Àr:

VaraktighetTotaltPris/mÄn
3 mÄnader1947 kr649 kr
6 mÄnader2694 kr449 kr
12 mÄnader4188 kr349 kr

Min Äsikt Àr att priserna Àr mycket höga jÀmfört med vad som erbjuds. HÀr Àr en tabell som jÀmför vad som ingÄr för premium- och gratismedlemmar:

C-date premium

3. Funktioner

Designen och anvÀndarvÀnligheten Àr mycket bra. Det Àr lÀtt att navigera pÄ sajten, men det finns inte sÄ mÄnga funktioner. Det finns ingen swipe-funktionalitet, du kan bara söka efter andra medlemmar baserat pÄ olika parametrar och skicka meddelanden (endast om du Àr en premiummedlem).

4. App

C-date app

C-Date har en lÀttanvÀnd app som Àr likadan som hemsidan. AnvÀndaromdömenen Àr mycket positiva pÄ bÄde App Store och Google Play:

  • App Store: 2,5/5
  • Google Play: 2,7/5

5. Omdömen

Det finns otaliga ogillande bedömningar av C-Date som Ă„terfinns pĂ„ olika webbplatser och diskussionsforum. Även SVT har observerat möjliga problem som rör C-Date.

HÄll utkik efter de olika negativa Äsikter som finns pÄ nÀtet:

6. Fejkade profiler

Baserat pÄ min erfarenhet har jag mÀrkt att det finns en hel del falska profiler pÄ de olika dejtingsidor/dejtingappar som jag har provat. Det finns dock en viss variation nÀr det gÀller deras antal. Det verkar dock som att C-Date har ett rÀtt stort antal av dessa.

Efter att ha registrerat mig tog det inte lÄng tid innan jag hade fÄtt tvÄ meddelanden i min inkorg:

C-date kommentarer

För att kunna ta del av innehÄllet i meddelandena mÄste jag bli medlem genom att betala nÄgra tusenlappar. I bilden Àr texten suddig och kan inte lÀsas. NÀr jag öppnade upp utvecklarverktyget i Chrome genom att högerklicka sÄ kunde jag plötsligt se vad som doldes under den "blurrade" texten:

C-date fejk kommentar

"Enticing" hade inmatat "some random hidden text", medan "Maria" hade skrivit det som syns i bilden.

Det finns fortfarande mĂ„nga Ă€kta anvĂ€ndare pĂ„ C-Date, men de hĂ€r typerna av meddelanden fĂ„r en att kĂ€nna sig lite tveksam…

7. Sammanfattning

Enligt min Äsikt Àr C-Date inte en tillförlitlig dejtingsida. Den fungerar bra vad gÀller tekniska och grafiska funktioner, men det finns alldeles för fÄ anvÀndare och det Àr troligt att mÄnga inte Àr Àkta. Du kan alltid registrera dig gratis och utvÀrdera det sjÀlv, men jag skulle rekommendera att hitta en bÀttre dejtingsida.