Dejting 50 plus

Topp 11 dejtingsajter för de över 50

Aldrig är det försent att starta med nätdejting – därmed får du ett inlägg om dejting för över 50-åringar. Jag har förenklat sammanfattat de 11 bästa dejtingsidorna och dejtingapparna som är lämpliga för de som är 50+. Vissa har ett uttalat fokus på över 50-åringar, medan andra är lämpliga för en mer allmän publik, inklusive 50-plussare.

Alla hemsidor och program är fria att bli medlem på, så du kan alltid skapa ett konto och se vad som erbjuds. Om det inte finns tillräckligt många personer över 50 på en dejtingsajt så är det bara att logga ut.

Jag kan börja med att ge dig några snabba tips om du är över 50 och ska börja dejta online:

  • Ta en bild nu - använd så aktuell bild som möjligt.
  • Låt någon annan ta ett porträttbild av dig istället för att ta en selfie.
  • Berätta hur gammal du är.
  • Berätta en kort sammanfattning om vem du är. Var inte för knapphändig, men håll det lite kort.
  • Lyssna noga - det kommer att uppskattas av alla.
  • Att ha ett glas vin/öl på en uteställe kan vara ett bra sätt att träffas första gången. Om det skulle kännas otympligt att fortsätta så är det enkelt att avsluta träffen.

Väl önskat!

1. Match

Match com
OmdömeOmdöme 5
MålgruppAlla
Lanserad2002
Gratis versionJa

Match är en av de allra största dejtingsajterna som finns tillgängliga på den Svenska marknaden. Den ses som en målgrupp för alla olika åldersgrupper, så även 50-plussare. Det är lätt att komma igång med tjänsten, och den gratis versionen är tillräckligt bra. Det finns också en användarvänlig app som rekommenderas.


2. Ourtime

Ourtime recension 2023
OmdömeOmdöme 4
Målgrupp50+
Lanserad2017
Gratis versionJa

Ourtime är en relativt ny dejtingsida som riktar sig till åldersgruppen 50+. Det finns ett stort antal användare, beroende på var du befinner dig. Sajten är lätt att använda och det är helt gratis att göra en registrering. För att få full tillgång till sajten måste man dock ha ett premium-medlemskap. Det finns även som app för både iPhone och Android.


3. 50PlusMatch

50PlusMatch recension
OmdömeOmdöme 4
Målgrupp50+
Lanserad2008
Gratis versionJa

50PlusMatch är ett populärt dejtingalternativ för den äldre generationen. Namnet anger att målgruppen är personer som är 50 år eller äldre, så du kan förvänta dig att träffa många med samma ålder. Det är enkelt att registrera sig och interagera med andra användare, men antalet användare kan vara begränsat om du bor i en liten stad. Testa ändå då det är värt det! Finns även som app.


4. Elitsinglar

Elitsinglar recension
OmdömeOmdöme 4
MålgruppVälutbildade singlar
Lanserad2013
Gratis versionJa

Elitsinglar är en dejtingsajt för välutbildade singlar utan några krav på inkomst, ålder eller annat. Majoriteten på sajten är mellan 30 och 60 år, så det finns en hel del 50-plussare. Registrera dig gratis så kan du se vilka potentiella partners som finns i din stad. Det finns även en app tillgänglig.


5. Tinder

Tinder 50 plus
OmdömeOmdöme 4
MålgruppAlla
Lanserad2012
Gratis versionJa

Bland världens största dejtingappar, som har miljoner användare globalt, finns Tinder, som når ut till en mångfald av människor i åldrarna 18-35 år. Även om den är mest populär bland de yngre, har Tinder också fått ett stort antal användare som är 50 år eller äldre. Appen är helt gratis och lätt att använda.


6. Mötesplatsen

Mötesplatsen recension
OmdömeOmdöme 4
Målgrupp30-60+
Lanserad2002
Gratis versionJa

Mötesplatsen är en välrenommerad dejtingsajt som funnits sedan 2001. Den har ett stort antal användare över 50 år. Att registrera sig, skapa en profil och ladda upp bilder är enkelt. Sajten är lätt att navigera och finns även som en app.


7. eDarling

eDarling recension
OmdömeOmdöme 4
Målgrupp30+
Lanserad2010
Gratis versionJa

eDarling är en populär dejtingsida med en ganska stor målgrupp. Det är inte uttryckligen riktat till över 50-åringar, men många medlemmar är mellan 30 och 60 år. Om du är intresserad är det klokt att registrera dig gratis och granska utbudet av potentiella partners i ditt område. eDarling finns också som applikation, dock bara till Android-enheter.


8. Happy Pancake

Happy Pancake recension
OmdömeOmdöme 4
MålgruppAlla
Lanserad2007
Gratis versionJa

Happy Pancake är en av de största dejtingsajterna i Sverige, med ett stort antal användare som är under 30 år. Även många 50-plussare finns här, eftersom användarantalet är så stort. Denna dejtingsida är den enda i Sverige som är helt kostnadsfri, så det finns inget att förlora på att skapa ett konto och ta en titt på utbudet. Den är dessutom användarvänlig. Dock finns det ingen app.


9. Lumen

Lumen app 50 plus
OmdömeOmdöme 3
Målgrupp50+
Lanserad2018
Gratis versionJa

Lumen är en dejtingapp som främst riktar sig till personer över 50 år. Appen är snygg och lätt att använda, och det är helt gratis att skapa ett konto och att använda grundläggande funktioner. Det enda negativa är att det inte finns så många medlemmar, men med lite tur finns det gott om alternativ i ditt område.


10. 60plus

60plus se
OmdömeOmdöme 3
Målgrupp60+
Lanserad2008
Gratis versionJa

60Plus är inte en traditionell dejtingsida, utan är riktad mot personer som är 60 år eller äldre. Även om det inte passar in på listan över dejtingsider tycker jag att det är värt att nämnas. Det är ett community för 60-plussare som söker vänner och likasinnade. Det finns också en aktiv Facebook-sida och en mässa som är inriktad mot samma målgrupp.


11. Singel 50 plus (Facebookgrupp)

Singel 50 plus Facebookgrupp
OmdömeOmdöme 3
Målgrupp50+
Lanserad2014
Gratis versionJa

Singel 50 Plus är bara ett av många Facebook-forum som är en mötesplats för över 50-åringar. Denna mycket värdefulla dejtingplats har gått obemärkt förbi för många, så om du inte har ett Facebook-konto än, borde du skaffa ett. Det är helt gratis, och många av dessa grupper har du tusentals medlemmar. Följande är några av dem:

Facebook har grupper inom ett stort antal områden - det kan därför vara ett utmärkt ställe att hitta en potentiell partner. Sök efter dina intressen för att se vilka grupper som finns!


Hoppas att denna lista över de bästa dejtingsidorna och appar som är utformade för 50+ kan hjälpa dig att hitta den perfekta dejten. Vänligen lämna gärna en kommentar om det finns någon dejtingsida för 50-plussare som inte har nämnts.

Passa på att ta en titt på mina rankningar av de bästa dejtingsidorna och toppapparna för år 2023.

Önskar dig framgång!