Dejtingsidor 2023

19 topprankade dejtingsajterna 2023 (samt 7 webbplatser att undvika!)

I det här inlägget har jag gjort en lista med de 19 bästa online-dejtingsajterna för år 2023. Jag har gjort en kort sammanfattning för var och en av dem, tillsammans med lite korta fakta.

Om du är osäker på om en viss dejtingsida är rätt för dig, registrera dig gratis och gör din egen bedömning. På så sätt kan du veta om dejtingsidan kommer att vara till nytta för dig. Du kan också se om det finns tillräckligt med medlemmar och potentiella partners att välja mellan.

I slutet av artikeln har jag också utforskat sju dejtingsidor som har för många falska profiler och som bör undvikas.

1. Match.com РBäst i test 2023

Match com
OmdömeOmdöme 5
MålgruppAlla!
Lanserad2002
Gratis versionJa
Har appJa

Match är en av de mest ansedda dejtingsidorna som erbjuds till de svenska användarna 2023. Webbplatsen har ett stort antal aktiva användare och har ett flertal användbara funktioner. Förutom detta, ordnar de olika typer av evenemang för sina medlemmar, vilket kan hjälpa dig att hitta en passande partner. Registreringen är enkel och det är lätt att börja använda tjänsten.


2. Elitsinglar

Elitsinglar recension
OmdömeOmdöme 4
MålgruppVälutbildade
Lanserad2013
Gratis versionJa
Har appJa

Elitsinglar är en välkänd, trygg och seriös dejtingsida som är inriktad mot akademiker. När du skapar ett konto får du tillgång till ett personlighetstest, som ligger till grund för matchningar som görs på sajten. Registreringen är helt gratis, men för att få ut det mesta av sidan så krävs ett premium-medlemskap. Elitsinglar är öppet för alla, och det finns inga krav på inkomst eller något annat. Om du vill läsa min hela recension av Elitsinglar så hittar du den här.


3. Ourtime

Ourtime recension 2023
OmdömeOmdöme 4
Målgrupp50+
Lanserad2017
Gratis versionJa
Har appJa

är en seriös dejtingsida som är inriktad mot personer som önskar att dejta när de är 50+ år gamla. Alla profiler som har bifogade bilder är modererade för att öka säkerheten och minska risken för falska profiler. Ourtime har också en användarvänlig app som är gratis att registrera sig och enkel att använda. Bolaget som äger Ourtime är "Match Group", som även driver Match.com.


4. 50 Plus Match

50PlusMatch recension
OmdömeOmdöme 4
Målgrupp50+
Lanserad2008
Gratis versionJa
Har appJa

50 Plus Match är en dejtingsajt som specifikt vänder sig till människor över 50 år. Den har ett stort antal medlemmar och kan hjälpa dig att hitta både nya vänner och en livskamrat. Det finns också en app som är kompatibel med både Android och iPhone.


5. HappyPancake

Happy Pancake recension
OmdömeOmdöme 3
MålgruppUnga vuxna
Lanserad2007
Gratis versionJa (100% gratis)
Har appJa

Happy Pancake är ett populärt och kostnadsfritt dejtingalternativ, som har över 800 000 aktiva medlemmar. Det är huvudsakligen unga vuxna, från 18-35 år, som använder sig av tjänsten. Företaget finansieras helt och hållet av annonser.


6. Badoo

Badoo recension
OmdömeOmdöme 3
MålgruppUnga vuxna
Lanserad2006
Gratis versionJa
Har appJa

Badoo är en av de viktigaste dejtingsajterna i Sverige, som har ett stort antal aktiva användare. Om du är mellan 18-30 år är det lämpligt att ge Badoo en chans. Det är en modern dejtingsajt, med en snygg och användarvänlig design. Man kan köpa extrafunktioner som kallas credits, men det är inte nödvändigt. Det finns också som app till Android och iPhone.


7. eDarling

eDarling recension
OmdömeOmdöme 3
Målgrupp30+
Lanserad2010
Gratis versionJa
Har appJa (endast Android)

eDarling är en populär dejtingsajt som erbjuder ett personlighetstest för att hitta passande partners. Det är gratis att anmäla sig, men om man vill ha tillgång till alla funktioner krävs ett premium-medlemskap som kostar 299 kr/månad. eDarling har också en app som bara finns tillgänglig för Android.


8. OkCupid

OkCupid recension
OmdömeOmdöme 3
MålgruppUnga vuxna
Lanserad2004
Gratis versionJa
Har appJa

OkCupid är en dejtinsida för unga vuxna och har en modern design. Man får besvara ett antal frågor för att hitta andra personer som matchar. Det finns en gratisversion som är tillräcklig för att använda sajten. Det enda problemet som finns är att antalet användare i Sverige ännu inte är särskilt stort.


9. Mötesplatsen

Mötesplatsen recension
OmdömeOmdöme 3
Målgrupp30-50 år
Lanserad2001
Gratis versionJa
Har appJa

Schibsted äger dejtingsidan Mötesplatsen, som grundades 2001. Den är känd för att vara säker och seriös och har över 140 000 medlemmar mestadels mellan 30 och 50 år. Registrering är gratis, men för att få kontakt med andra medlemmar krävs ett VIP-medlemskap, vars pris ligger mellan 149 och 299 kr per månad. Designmässigt är sajten inte den modernaste.


10. NextLove

Next Love recension
OmdömeOmdöme 3
MålgruppSkilda och singelföräldrar
Lanserad2013
Gratis versionJa
Har appJa

NextLove är en dejtingsida som riktar sig till skilda och singelföräldrar. Enligt egna uppgifter har de 50 000 medlemmar i Sverige. Likt många andra dejtingsidor kan du registrera dig och spana in andra medlemmar gratis, men det krävs ett premium-medlemskap för att kunna kontakta andra. NextLove har en app både för iPhone och Android.


11. Qruiser

Qruiser recension
OmdömeOmdöme 3
MålgruppHBTQ
Lanserad2000
Gratis versionJa
Har appNej

Qruiser är ett community som är specifikt utformat för HBTQ-personer. Här kan du inte bara hitta vänner, utan du har också stora möjligheter att träffa någon att dela livet med. Sajten har funnits sedan år 2000, och har ett stort antal användare. Det är helt gratis att använda Qruiser, vilket är ett stort plus. Designen är dock ganska gammalmodig.


12. KristenDate

KristenDate recension
OmdömeOmdöme 3
MålgruppKristna
Lanserad2007
Gratis versionNej
Har appJa

KristenDate är en optimal dejtingsida för de med kristna värderingar och är den största i sitt slag i Sverige. Priset för medlemskapet är 49 kr/månad och då har du tillgång till alla funktioner. Det finns även en app för iPhone och Android. Designen känns dock något gammeldags.


13. Green Singles

Green Singles recension
OmdömeOmdöme 3
MålgruppVeganer
Lanserad2000
Gratis versionJa
Har appNej

Green Singles är en av de största online-dejtingsidorna för veganer och vegetarianer, även om antalet medlemmar i Sverige är begränsat. Registreringen är gratis, men för att kunna dra nytta av alla funktioner behöver man ett medlemskap. Dess design är dock ganska gammalmodig. Ett annat alternativ till Green Singles är Facebook-grupper som "Vegosinglar" och "VeganSinglar".


14. Victoria Milan

Victoria Milan recension
OmdömeOmdöme 3
MålgruppGifta personer
Lanserad2010
Gratis versionJa
Har appJa

Victoria Milan lanserades 2010 och är ett diskuterat dejtingsnätverk som passar för flirt och sexuella möten. Registrering är gratis, men för att få full tillgång till webbplatsen krävs en premium-prenumeration. Det är en väldesignad och användarvänlig plattform som även har en app för Android och iPhone. Det största problemet är att det tycks finnas en del falska användare på webbplatsen.


15. Norrlandskontakten

Norrlandskontakten dejting
OmdömeOmdöme 3
MålgruppBoende i Norrland
Lanserad2003
Gratis versionJa
Har appNej

Norrlandskontakten är en dejtingsida som har funnits sedan 2003. Den är populär bland Norrlänningar med över 50 000 medlemmar. Användandet är helt gratis och registreringen är enkel. Om du bor i Norrland kan det vara värt att prova. En svaghet är att designen på sidan inte är uppdaterad och anpassad för mobilanvändning.


16. Zoosk

Zoosk recension
OmdömeOmdöme 3
MålgruppAlla
Lanserad2007
Gratis versionJa
Har appJa

Zoosk är en av de mer etablerade dejtingsidorna som har användare världen över. Trots att det nådde sin höjdpunkt för ett par år sedan, är det fortfarande populärt. Registreringen är helt gratis, men för att kunna skriva till andra medlemmar måste man betala för ett premium-medlemskap. Det finns även en app för de som använder iPhone eller Android.


17. Bodycontact

Bodycontact recension
OmdömeOmdöme 3
MålgruppSexuella kontakter
Lanserad1997
Gratis versionJa
Har appNej

Bodycontact är inte en vanlig dejtingsajt, det är ett sexdating-forum. Så om du letar efter en seriös relation, så är det bäst att gå vidare. Forumet har funnits sedan 1997 och har ett stort antal medlemmar. Fördelningen av män och kvinnor är okänd. Forumet verkar vara bra för par som söker andra par eller ensamstående killar.


18. Hemligg

Hemligg recension
OmdömeOmdöme 3
MålgruppSexuella kontakter
Lanserad2020
Gratis versionJa
Har appNej

Hemligg är en webbplats/community speciellt för personer som är intresserade av sex. Det är inte en dejtingsida, utan en plattform för sexuellt möte. Hemligg har nyligen öppnats och för att komma åt sajten krävs en inbjudan som du kan ansöka om på hemsidan.


19. JustKiss

Justkiss omdöme
OmdömeOmdöme
MålgruppUnga vuxna
Lanserad2020
Gratis versionJa
Har appNej

JustKiss.se är en nyare dejtingsajt som är helt acceptabel, men den har några tekniska problem. Då den är nystartad är det begränsat antal medlemmar. Ett fullständigt medlemskap är inte billigt, men skapa ett konto är helt gratis. Om du letar efter en dejtingsajt bör du dock först pröva andra dejtingsidor som rankas högre.


7 dejtingsidor att undvika

När man går på nätdejting är det sorgligtvis oundvikligt att man stöter på falska profiler. De kan finnas på alla typer av sajter eller appar, men de är vanligare på vissa platser.

Jag ville spara dig för mycket besvär genom att nämna några dejtingsidor som du bör undvika. Det baseras på mina egna erfarenheter, men också det jag sett på nätet. Se till att inte använda följande:

Academic Singles. En dejtingsida för akademiker verkar, tyvärr, innehålla en stor mängd falska profiler. Både Expressen och SVT har publicerat artiklar om detta ämne.

C-Date. En dejtingsida som marknadsför sexuella möten har många inaktuella profiler och att avsluta ett abonnemang är svårt. Det rapporterar SVT.

be2. En dejtingsida som ifrågasätts har rapporterats om av SVT och Expressen.

Flirtmatch. En ökänd online-dejtingsida som helt är en bedrägeri. Nyhetshistoria från TV4.

Grannflirten. Andra webbplatser som liknar Flirtmatch som verkar vara helt oäkta.

Nordicflirt. Samma strategi här - bluffa och bluffa.

Snabbflirt. En annan "dejtingsajt" som använder betalda chattoperatörer. Undvik detta!


Jag hoppas att min lista med de 19 mest populära dejtingsidorna ska hjälpa dig i ditt dejtande. Notera att jag endast har listat dejtingsidor i det här inlägget, inte dejtingappar. För att hjälpa dig ännu mer har jag även gjort en annan sammanställning som innehåller de bästa dejtingapparna för år 2023.

Om du är över 50 år så kan du titta på min lista över de 11 bästa dejtingsajterna för personer som är 50+.

√Ėnskar dig all lycka med dejtandet!