Elitsinglar omdömen

Recension av Elitsinglar - Funkar Elitsinglar 2023?

I det här inlägget har jag skrivit en översikt av dejtingplattformen Elitsinglar – en webbplats för personer med hög utbildning som söker efter partners.

Elitsinglar recension

Elitsinglar – Summering

OmdömeOmdöme 4
MålgruppVälutbildade
Lanserad2013
Gratis versionJa
Har appJa

Fördelar 👍

  • Seriös dejtingsida
  • Gratis registrering
  • Matchmaking
  • Användarvänlig
  • Inga krav

Nackdelar 👎

  • För att kunna skicka meddelanden krävs ett premium-medlemskap
  • Erhåll mindre antal användare från mindre städer


Elitsinglar är ett bra val om du letar efter ett seriöst förhållande. Det är en dejtingsida som är lämplig för välutbildade singlar som vill träffa andra som delar deras intressen, men det finns inga krav när det gäller inkomst eller något annat. Om detta stämmer in på dig bör du ta deras personlighetstest och ta del av deras matchningstjänst. Jag tycker att Elitsinglar är en av de bättre dejtingsidorna/dejtingapparna i Sverige. Det finns dock ett par nackdelar: man måste ha premium-medlemskap för att kunna skicka meddelanden och antalet användare i vissa städer kan vara ganska lågt. Men om du bor i en storstad ökar möjligheterna att träffa någon som delar dina intressen. Att registrera sig är gratis, så oavsett var du bor så borde du ge Elitsinglar ett försök och se hur utbudet av singlar är i din stad. Lycka till!


1. Registrering

Registrering hos Elitsinglar är helt gratuit och lätt att göra. Många undrar om det finns några ekonomiska krav eller andra kriterier som krävs för att bli medlem. Svaret är nej. Det finns inga förutsättningar för att vara medlem utom att man ska vara minst 18 år gammal.

Som en del av registreringen får du ta deras personlighetstest som sedan används för deras "matchmaking". Här är några bilder från personlighetstestet:

Elitsinglar personlighetstest yrke
Elitsinglar längd
Elitsinglar personlighetstest
Elitsinglar säsong
Elitsinglar egenskaper
Elitsinglar viktigt i förhållande

Du måste svara på några frågor om dig själv, inklusive dina intressen, personliga egenskaper och vad du söker hos en partner. Personlighetstestet är ganska omfattande och tar mellan 10 och 20 minuter, beroende på hur snabb du är.

Jag tycker att personlighetstestet är noggrant och tar lång tid att fylla i. På andra sidan så kan det hjälpa att skilja ut personer som inte är tillräckligt engagerade för att beskriva sig själva ordentligt.

Efter att du har slutfört registreringen kommer du till en startsida där du kan välja ett premium-medlemskap. Jag rekommenderar att du väntar med att köpa något och istället fortsätter som gratismedlem. Klicka i högra hörnet på "Hoppa över":

Elitsinglar hoppa över

2. Pris

Registreringen hos Elitsinglar är helt gratis. Men för att få tillgång till hela sidan krävs att du har ett premium-medlemskap. För att kunna interagera med andra medlemmar på sajten är det också nödvändigt att uppgradera till ett premium-medlemskap. Tyvärr är priset för dessa medlemskap ganska högt. Nedan kan du se de olika kostnaderna för premium-medlemskap:

Elitsinglar pris
VaraktighetTotaltPris/mån
3 månader2097 kr699 kr
6 månader2994 kr499 kr
12 månader2988 kr249 kr

När du blir en premium-medlem, kommer du att få ett antal fördelar som t.ex. möjligheten att se vem som besökt ens profil, läsa personlighetsprofiler, läskvittenser m.m. Men den största pluspunkten är såklart att du kan skicka meddelanden till andra medlemmar och titta på deras profilbilder.

Priser är, enligt min uppfattning, ganska höga, vilket är en negativ aspekt av Elitsinglar. Om du vill uppgradera till Premium-medlem skulle det inte vara fördelaktigt att välja 6-månaders-alternativet, utan det lönsamma är att välja 3 månader eller 12 månader (se tabellerna ovan).


3. Funktioner

På Elitsinglar finns det huvudsakligen två huvudfunktioner. Med "Partnerförslag" får man förslag baserat på ens resultat i personlighetstestet, som är utformat för att matcha personer baserat på vissa egenskaper. Det kan se ut såhär:

Elitsinglar partnerförslag

Det finns också ett alternativ som heter "Lyckträff", vilket fungerar som Tinders svajp-funktionalitet. Du får se en person och du kan välja att markera "ja" eller "nej":

Elitsinglar Lyckträff

Jag gillar verkligen dessa funktioner, men jag hade önskat att det fanns även en sökfunktion som gör det möjligt att filtrera med hjälp av olika parametrar.


4. App

Elitsinglar app

Elitsinglar har ett program som är lätt att hantera. Man kan välja att använda tjänsten antingen genom appen eller hemsidan, men jag personligen föredrar webbplatsen. Nedan hittar du betyg från App Store och Google Play:

  • App Store: 3,2/5
  • Google Play: 2,0/5

5. Fejkade profiler

Baserat på mina erfarenheter och en granskning av olika recensioner och vittnesmål så tyder det på att Elitsinglar har ett mycket lågt antal falska profiler.


6. Vanliga frågor

Håller på att svara på några vanliga frågor om Elitsinglar.

👍 För att bli medlem av Elitsinglar finns det några krav att uppfylla?

För att bli medlem hos Elitsinglar krävs det bara att du är minst 18 år gammal. Inga inkomstkrav eller andra kriterier behövs.

👍 Hur mycket kostar det att bli medlem på Elitsinglar?

Du kan bli medlem hos Elitsinglar helt och hållet gratis. För att få tillgång till alla tjänster som erbjuds som en del av ett premiummedlemskap, kostar det dock mellan 249 – 699 kr/mån.

👍 Vilka är de bästa sätten att nå Elitsinglar?

Kontakta Elitsinglar på ett enkelt sätt genom att fylla i deras kontaktformulär och välj sedan Kontakta oss.

👍 Är Elitsinglar ett skämt eller inte?

Elitsinglar är inte ett skämtsamt fenomen, utan är istället en seriös dejtingsida. Det finns dock en skämtsida som heter Elitsniglar, som absolut är ett skämt.

👍 Hur kan jag avsluta mitt premiummedlemskap?

Om du vill avsluta ditt prenumeration på premiummedlemskap, kan du följa instruktionerna i denna guide: instruktionerna här.


7. Sammanfattning

Omdöme 4

Efter min bedömning är Elitsinglar en bra dejtingsida för dig som är akademiker/välutbildad och söker efter ett seriöst förhållande. Möjligheten att träffa människor med liknande mål är stor på sajten (och appen) som är användarvänlig och har bra funktioner. Den stora nackdelen är dock att du måste betala för ett något dyrt premium-medlemskap, samt att utbudet av medlemmar i mindre städer är begränsat. Men det är ju gratis att registrera sig, så ta chansen och se om utbudet passar för just dig och din stad. Lycka till!