Leta efter nya vänner 2023

19 de bästa programmen för dig som söker efter nya vänner 2023

Denna webbplats fokuserar på dejting, men i det här inlägget tänkte jag dela mina tips om hur man kan skaffa nya vänner. Jag har listat 19 appar och webbplatser som kan hjälpa dig att träffa nya vänner. Kommentera gärna om det är någon app eller webbplats som jag har missat. Lycka till!

1. Citypolarna

Citypolarna

Citypolarna hittar du ett stort utbud av event och aktiviteter från hela Sverige. Du kan följa deras kalender för att få ta del av händelser som äger rum i städer som Lund, Malmö, Göteborg och Stockholm. Användningen av sajten är helt gratis, men du har även möjlighet att köpa ett plusmedlemskap för att få ytterligare funktioner.


2. GoFrendly

Go Frendly app

GoFrendly är en svenskskapad applikation som är till för kvinnor som vill knyta nya vänskapsband. Det förutsätter att du är minst 18 år gammal och identifierar dig som en kvinna. Användningen av appen är helt obegränsad och kan laddas ner gratis till både iPhone och Android.


3. Panion

Panion app

Panion är en svenskutvecklad app som har skapats för att hitta nya vänner. Appen är ny och har över 100 000 användare. Användningen av Panion är helt gratis och tillgänglig för både iPhone och Android. En artikel från SVT berättar hur appen kom till.


4. Hitta nya vänner

Hitta nya vänner app

"Hitta nya vänner" är en app som syftar till att hjälpa människor att knyta nya bekantskaper. Att använda appen är enkelt, men tyvärr är antalet användare begränsat. Det kan dock vara värt att prova appen eftersom den är helt gratis.


5. Bunko

Bunko

Bunko är ett mycket enkelt verktyg som fungerar som en anslagstavla. Det är ett lättillgängligt och användarvänligt sätt att lägga upp korta annonser där man beskriver vem man är och vad man söker. Allt detta helt gratis.


6. Slowly

Slowly app

Slowly är en härlig programvara som ger dig möjligheten att skaffa vänner över hela jorden. Programmet skapar en erfarenhet som är liknande den du har när du skriver brev, dvs dina meddelanden kommer fram först efter ett antal timmar. Det finns användare över hela världen, inklusive Sverige. Programmet är mycket lätt att använda och finns för både iPhone och Android, helt gratis!


7. Vissla

Vissla vänner app

Du kan prova Vissla, ett gratis program med olika funktioner, för att hitta nya vänner. När du laddar ner appen kan du välja mellan kärlek, flört eller vänskap. Se hur många användare som finns i din stad för att utforska de möjligheter som Vissla erbjuder.


8. HON

Hon vänner

HON, som står för Her Online Network, är ett nätverk skapat för kvinnor som är relativt nytt. Det är ett verktyg för att ansluta och skapa en kommunikationsplattform mellan kvinnor, ofta inom professionella sammanhang. Genom appen kan användare interagera och dela berättelser med andra som har samma intressen. HON arrangerar även regelbundna events.


9. Bumble BFF

Bumble BFF app

Bumble är en populär dejtingapp som har miljontals användare världen över. Appen har en särskild funktion som kallas BFF (Best Friends Forever), som är utformad för att hjälpa användare att hitta nya vänner. Trots att det finns en relativt begränsad användarbas i Sverige, kan det inte skada att prova det – helt gratis!


10. Tjejkompis

Tjejkompis

Tjejkompis är en enkel webbsida som liknar en anslagstavla för vänligt utformade kontaktannonser. Det finns ofta nya annonser från städer över hela Sverige. Ett bra, intuitivt verktyg!


11. Meetup

Meetup app

Meetup är ett känt forum som man kan ansluta sig till för att träffa andra med samma intresse. Det finns många typer av aktiviteter och händelser som arrangeras via plattformen i din stad, perfekt om du är ute efter att träffa nya vänner eller börja med en ny hobby. Det är helt normalt att ta sig till evenemangen ensam, så var inte orolig om du går själv. Och det är gratis att använda.


12. Korpen

Korpen

Korpen är ett organisation som håller på med idrott och ger möjlighet till olika former av motion. Det finns ofta grupper för de som inte redan är med i ett lag. Ta reda på vad som finns att tillgå nära dig.


13. Rulla vagn

Rulla vagn

Rulla vagn är en webbplats som är mycket populär bland småbarnsfamiljer i Sverige. Du kan söka efter träffar i din stad, med information om när, hur och var. Om du letar efter träffar i Stockholm, Göteborg eller Malmö, hittar du länkar här: Stockholm, Göteborg och Malmö.


14. Bej

Bej app

Bej är en unik programvara som, precis som "Rulla vagn", syftar till att underlätta för föräldrar med småbarn att träffas. Om du är en förälder som söker efter nya kontakter är det värt att prova både "Rulla vagn" och "Bej"!


15. Local

Facebook Local app

Local är en gratis app från Facebook som gör det lätt att utforska vad som händer i din stad. Den samlar alla Facebook-evenemang på ett ställe och ger dig möjligheten att hitta nya vänner. Navigeringen är lätt och intuitiv.


16. Nya kompisbyrån

Nya kompisbyrån

Nya kompisbyrån är en webbplats som knyter samman nya och etablerade svenskar. Det är en rolig och enkel möjlighet att skaffa sig nya bekantskaper och vänner. Du kan välja att göra saker som att träffas för fika eller att hålla kontakt över nätet.


17. Kompis Sverige

Kompis Sverige

Kompis Sverige är en plattform som vill förena både erfarna och nya svenskar. Du kan signa upp som språkvän och träffas både online och offline. Företaget arrangerar även evenemang i Stockholm, Göteborg och Skåne.


18. Couchsurfing

Coachsurfing

Couchsurfing är en utmärkt webbplats som är idealisk för dig som vill träffa personer från andra länder. Det innebär att du kan bo gratis hos främlingar eller som värd och låta personer som reser bo hos dig. Det är också ett bra sätt att öva din engelska. Tjänsten är helt gratis.


19. Hitta nya vänner (Facebookgrupp)

Hitta nya vänner Facebookgrupp

En av många Facebook-grupper som har tusentals medlemmar är hitta nya vänner. Det finns många andra grupper som har olika ortsnamn och erbjuder ett bra sätt att träffa nya vänner. För att hitta dessa grupper, sök efter nyckelord som ”hitta vänner”, ”hitta nya vänner”, ”träffa nya vänner” samt ditt ortsnamn.


Hoppas att listan hjälper dig att bygga nya relationer. Registrera dig på så många webbplatser/program som möjligt för att öka chansen att du träffar personer du gärna vill umgås med. Var inte rädd att ta första steget, fråga folk om de vill göra något tillsammans. Vad är det värsta som kan hända?

Du kommer att lyckas. Lycka till!

Ps. Om du är på jakt efter en romantisk relation, kan du ta en titt på min lista över de bästa dejtingsidorna för 2023.