Tinder tips 2023

29 sätt att framgångsrikt använda Tinder 2023

Tinder är den största dejtingapp i världen med miljontals användare globalt. I denna artikel har jag skapat en topplista med 29 bästa tipsen för att lyckas på Tinder. Några av tipsen är mina egna, medan andra jag hittat från andra bloggare på nätet.

Ta råden som ges med en nypa salt och gör dina egna reflektioner. Gör några anteckningar som du tror är användbara och let's go!

1. Bilder av hög kvalitet


Använd bilder av högsta kvalitet som är skarpa och inte för mycket bearbetade. För att undvika att använda för många filter.

2. Personlig uttryck i bilder

Visar din personlighet genom bilderna du tar. Älskar du att åka skidor, visa det i en bild. Har du en passion för konst, visa det i ett foto.

3. Ta inte en självporträtt


Enligt vissa studier har användningen av selfies visat sig leda till färre träffar. Försök undvika att ta selfies så mycket som möjligt.

4. Många bilder

Sträva efter att ha ungefär 6 bra foton av dig själv, inte bara 1-2.

5. En intressant samling av bilder

Det är nyttigt att inkludera ett urval av olika typer av bilder. Variera mellan närbilder, bilder på ett gruppsammanhang, helfigursbilder osv.

6. Le!


Lägg gärna till bilder där du ler. Det är ett säkert kort för både män och kvinnor.

7. Visa den bästa bilden först

Välj den bild som du är mest nöjd med. Det är den som du bör ha först. Hur vet du vilken bild som är bäst? Det är ditt eget omdöme som är avgörande.

8. En bild som är lämplig för Tinder-appen

En forskningsstudie försökte ta reda på vad som är den optimala bilden för att få framgång på Tinder. Resultatet man kom fram till var detta.

  1. Använd starka kontrastfärger i bilden. Ju starkare kontrast desto bättre. Se till att du sticker ut.
  2. Inga distraherande faktorer. Sträva efter att ha så lite störande och distraherande element som möjligt i bilden.
  3. Inga andra individer. Det skulle bli det optimala resultatet om det endast var dig i bilden, utan några andra.
  4. Närbild. A close-up shot produced better outcomes than a shot taken from further away.
  5. Inga skyddsglasögon. Viktigast i studiet: glöm inte bort att ta av dig solglasögonen.

Här följer några bilder som exempel:

Tinder perfekt bild

9. Kläder i olika färger

Många väljer att klä sig i mer diskreta toner som grått och svart, men om du vill stå ut kan det vara en bra idé att satsa på färgglada kläder som rött eller gult.

10. Många djur syns på bilderna


Allmänt sett gillas djur av de flesta, därför är det en god idé att inkludera en hund i någon av dina bilder om du är en man. Enligt en undersökning visade det sig dock inte ha samma effekt för kvinnor, så om du är en man, välj att ha en hundbild, men om du är kvinna, är det bäst att undvika det.

11. En bra samlade bild

Det rekommenderas ofta att man har med en gruppbild. Det visar att du är samtalsam och har vänner. Försök att välja ut den bästa, roligaste eller mest spännande gruppbilden som du kan. Föredra inte en gruppbild från en släktträff där du inte ser särskilt glad ut. Sätt den gruppbilden i slutet, så att det är uppenbart vem som är du.

12. Bild av formell karaktär

Att ha en mer formal attire i form av en kostym kan vara ett plus om du är en man. Jag är delad i åsikt om det, men det brukar anses att det är en stor hit på Tinder.

13. Håll dig borta från tråkiga bilder

Låt bli att ta en selfie framför badrumsspegeln som visar magrutorna. Välj istället en bild som är tagen vid badstranden som ger en mer naturlig känsla. Och när det gäller klyschor, låt bli att ta en bild där du stolt håller upp en gädda.

14. Undvik att ta bilder där du inte är med

Människor på Tinder kan ibland ha bilder på sina fordon som bil, båt eller cykel osv. Det är något som du bör hoppa över.

15. Feedback

Be om råd från en vän om dina fotografier. Om du är man, be en kvinnlig vän om åsikter, och omvänt om du är kvinna.

16. Se till att biografin inte är tom


Viktig påminnelse: Glöm inte att lämna biografen med något i fickan. Det finns inget att vinna på det.

17. Componera en välformulerad biografi


Lägg kraft på att formulera en användbar bio. Det är inte alltid lätt att avgöra vad som är en bra bio, men försök att vara ärlig, intressant och en aning underhållande. Försök hålla den kort. Om du behöver lite inspiration, googla bara!

18. Var ha positiv attityd

Försök att fokusera på det positiva i din bio. Skriv vad du letar efter istället, till exempel: "Jag är på jakt efter äventyr", "Jag är intresserad av att skapa långa konversationer". Att nämna dina positiva sidor kommer att göra att du framstår som mycket mer tilltalande.

19. Stryk med fingret på måndagar


Enligt uppgifter från Tinder är måndagen den bästa dagen att få matchningar, och det perfekta tidsfönstret att gå in är 18-21. 

20. Supermatch

Många har olika åsikter om Supermatch. Personligen tycker jag att du borde använda den - möjligheten att hitta lämpliga partners kommer att öka avsevärt.

21. Print out job and educational opportunities

Om du har både jobb och utbildning så är det smart att skriva ut det.

22. Välj den låt som du gillar mest


Välj en låt som du gillar på Spotify. Det är ett bra sätt att starta en konversation.

23. Connecta Instagram

Om du har ett aktivt Instagram-konto, bör du koppla det till Tinder. Det är ett bra sätt att öka din trovärdighet.

24. Börja inte med Hej!

Inled inte en dialog med en tråkig hälsning som "Hej!". Försök göra det lite annorlunda och ta upp något som du har sett på bio eller som du såg på någon bild som du tyckte om. För att sticka ut ur mängden!

25. Använd GIFs


Förbättra ditt användande av GIFs! Använd dem som en inledande fras eller som en del av konversationen när det lämpar sig. En väl utvald GIF kan visa att du har ett öga för humor.

26. Ingen önskar att ha en brevvän

Håll kontakten kort och koncis. Om du märker att det finns en attraktion från båda håll, försök att boka in en dejt innan det är för sent.

27. Ta ett glas vin tillsammans

Dricka ett glas vin eller öl är ofta ett bra sätt att träffas för första gången. En middag kan vara lite för formell, medan att sitta och ta ett glas i en bar ofta känns mer avslappnat.

28. Inga dejter kan betraktas som misslyckade

Om du inte får något ut av din dejt - var inte ledsen. Det finns alltid saker att lära sig från “misslyckade” dejter.

29. Skapa om ditt Tinder-konto

Om du inte fått någonting ut av att använda Tinder under en längre tid, kan det vara en bra tanke att börja om från början. Googla om du vill hitta instruktioner om hur man gör detta!


I hopp om att den här guiden ska hjälpa dig att ha större framgång på Tinder, så är det viktigt att poängtera att det inte finns något exakt svar på vad som fungerar bäst. Det är mina och andras egna åsikter och observationer som presenteras här. Det är därför du helt enkelt måste prova dig fram och se vad som passar bäst för dig.

Om du letar efter andra alternativ för dejting, kolla in min lista över de bästa dejtingsidorna för 2023.

Lycka till och all lycka!